Megkerülhető az orosz portálok blokkolása


Nem büntetik meg azokat az ukrajnai felhasználókat és szolgáltatókat, aki megkerülik orosz internet-szolgáltatók és közösségi oldalak használatának tilalmát – jelentette be Valentin Petrov, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) információs biztonságért felelős vezetője.

Biztonsági okokra hivatkozva Petro Porosenko elnök kedden rendelte el az Ukrajnában milliók körében népszerű orosz internet-szolgáltatók és közösségi oldalak blokkolását.

„Amennyiben kétszeresére tudjuk csökkenteni az orosz oldalak ukrán látogatóit, akkor már elértük a célunkat. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lehet mindenkit lekapcsolni és a szankció teljesítésének folyamata még kidolgozás alatt áll” – fogalmazott Petrov.
Julia Laputyina, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) képviselője elmondta, ha a VKontakte megváltoztatja a weboldalának címét, akkor a rendeletet is kiegészítik.

Kapcsolódó hír, hogy útmutatót küldött szét ukrán felhasználóinak a VKontaktye orosz közösségi portál arra az esetre, ha az ukrán szolgáltatók blokkolnák az elérhetőségét.

Forrás:

KárpátHír