Brutálisan megöltek egy külföldi diáklányt Ukrajnában


A gyilkosság előtt alaposan elverték a 24 éves lányt, majd holttestét egy bőröndbe tuszkolták, amit ezután egy tóba dobtak.

A különösen kegyetlen gyilkosság az ukrajnai Ivano-Frankivszk városban történt. A rendőrség tájékoztatása szerint a bolgár diáklány, Dishli Elia Zia két hete tűnt el. A lányt előbb barátai a rendőrség bevonása nélkül kezdték el keresni, de nem jártak sikerrel. Ezután fordultak a hatóságokhoz, így a keresésébe bekapcsolódtak a rendőrségen kívül, a Nemzeti Gárda, a katasztrófavédők, mentősök emberei is.

Végül a város mellett, egy elhagyott területen a tó mélyén találták meg a lányt, egy bőröndben.

Az orvos-szakértői vizsgálatok szerint a szerencsétlenül járt lányt halála előtt kegyetlenül megverték, a halált a fejre mért erős ütés okozta. A lány a város egyetemén volt orvostanhallgató. A gyilkossággal a párját, egy Türkmenisztáni férfit gyanúsítottak meg, aki szintén az egyetem diákja, viszont ő tagadta. A férfi elmondta, hogy az eltűnése előtti estén a lánnyal csúnyán összevesztek és közben drogot is fogyasztottak. A szomszédok megerősítették a hangos veszekedést, sőt még át is mentek hozzájuk, de nem láttak semmi különöset.

A nyomozás során egy helyi férfi is képbe került, aki hamar bevallotta, hogy a türkmén fiatalembernek segített eltüntetni a lány holttestét. Azt is elmondta, hogy a férfi már korábban többször megverte a lányt.

A nyomozás folytatódik, a férfi őrizetben várja bizonyítási folyamat végét.

Forrás:

KárpátHír