Veszélyes rabok léptek meg az Egyesült Államokban, két börtönőrt agyonlőttek


Az egyesült államokbeli Georgiában két bűnöző agyonlőtt kedden két börtönőrt, majd megléptek. A rendőrség keresi a két rabot, a fejükre 175 ezer dolláros vérdíjat tűztek ki.

A 43 éves Donnie Rowe és a 24 éves Ricky Dubose akkor szökött meg, amikor az Atlantától körülbelül 100 kilométerre délre eső börtönből egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe szállították őket 31 másik elítélttel együtt.

A két bűnöző közül az egyik lefegyverezte a rabomobilt kísérő két őrt, és mindkettőjüket agyonlőtte. Annyi már kiderült, hogy szökésük után betörtek egy madisoni házba, és ruhákat raboltak maguknak.

A megyei seriff az egyik közösségi oldalon is üzent a két bűnözőnek. “Megszöktetek, de nem sokáig lesztek szabadlábon. Senkiben sem bízhattok meg és sehová sem mehettek, ahol ne találnánk meg titeket” – fogalmazott Scott Berry seriff.

Közleményt adott ki Georgia állam kormányzója, Nathan Deal is. A republikánus politikus leszögezte: “nem takarékoskodunk az erőfeszítésekkel és nem takarékoskodunk az állam anyagi forrásaival sem, hogy megtaláljuk a gyilkosokat”. Donnie Rowe életfogytig tartó börtönbüntetését töltötte fegyveres rablásért és más bűncselekményekért, Ricky Dubosét pedig 2015-ben ítélték húszéves börtönbüntetésre fegyveres rablásért.

Egy nappal korábban, hétfőn este, egy oklahomai börtönből szökött meg négy elítélt, köztük egy gyilkos.

Forrás:

MTI