Eurofoci: megvannak a magyarok ellenfelei


Két magyar–izraeli párharc is lesz az európai labdarúgó kupákban, derült ki a ma Nyonban tartott sorsolások után, ahol elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első és második fordulójának párosítását, valamint az Európa-liga első körének programja is ismertté vált.

 

A magyar bajnok Honvéd – amely a második fordulóban kezd, és nem volt kiemelt a sorsoláson – az izraeli bajnokkal, a válogatott balhátvédet, Korhut Mihályt foglalkoztató Hapoel Beer-Sevával találkozik. Ez a gárda tavaly ősszel az EL csoportkörében vitézkedett, még a legendás olasz Internazionalét is megverte idegenben. Ebből kiindulva mondani sem kell, ki a párharc esélyese, főként, hogy a kispestieket otthagyta a kiváló tréner, az olasz Marco Rossi, aki úgy döntött, inkább Dunaszerdahelyen folytatja a munkát.

A párharcok első meccseit július 11–12-én, a visszavágókat 18–19-én rendezik meg.

Az Európa-ligában már szerencsésebbek voltak a magyar csapatok, talán csak a Vasasra vár nehezen megoldható feladat. Az első selejtezőkörben  a Videoton a máltai Balzant, a Ferencváros a lett Jelgavát kapta, a Vasas pedig a Honvédhoz hasonlóan, izraeli csapattal kezd, éspedig a Beitar Jeruzsálemmel.

Itt az első körös találkozók június 29-én és július 6-án kerülnek sorra.

A Vidi és a Fradi saját pályán, míg a Vasas és a Honvéd Izraelben kezd.

 

Forrás:

KárpátHír