Jetskivel érkeznek a migránsok Spanyolországba


Gumicsónakkal, kisebb hajókon, sőt, még jetskivel is érkeznek a bevándorlók a spanyol partokhoz annak reményében, hogy ellenőrzés nélkül bejuthatnak Európa területére.

Drámaian növekszik a spanyol partokhoz érkező migránsok száma, így Spanyolország könnyen a második legnépszerűbb célállomássá válhat, megelőzve ezzel Görögországot.

Idáig 8200 bevándorló érkezett az országba idén – a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerint ez a szám háromszorosa a tavalyi évben mért adatoknak. Bár a Spanyolországba érkező illegális bevándorlók száma az olasz adatokhoz képest kevesebb – az olasz partoknál több, mint 96 ezer migráns kötött ki idén – a spanyolok felveszik a versenyt Görögországgal, ahová körülbelül 12 ezer migráns érkezett idén.

Szerdán egy migránsokkal teli csónak kötött ki Cadiz tartomány egyik népszerű strandján, a napozó turisták között. Ugyanezen a napon, Ceuta tartományban 12 migráns jetskivel érkezett meg a partokhoz. A hatóságok szerint egy bevándorló vízbe fulladt, mielőtt kimenthették volna.

Több, mint 100 ezer illegális bevándorló érte el Európa partjait januártól júniusig, Észak-Afrikából és a Közel-Keletről indulva – állítja az IOM.