Illegális migránsok és embercsempész a magyar-ukrán határ közelében


A rendőrök kilenc illegális migránst és egy embercsempészt tartóztattak fel a magyar-ukrán államhatár közelében, Beregdaróc községben.

A Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Beregdaróc belterületén vontak ellenőrzés alá egy férfit 2017. augusztus 12-én. A gyalogosan közlekedő férfi kurd állampolgárnak vallotta magát, de személyazonosságát és jogszerű tartózkodását Magyarországon nem tudta igazolni. A rendőrök nyomkövető szolgálati kutya alkalmazásával kutatást végeztek, aminek eredményeképpen a közelben további nyolc külföldit, egy férfit, két nőt és öt gyermeket találtak elrejtőzve, akik szintén kurd állampolgárnak vallották magukat, de semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek.

A rendőrök a kilencfős társaság tagjait előállították a határrendészeti kirendeltségre. Beregdarócon elfogták a rendőrök azt a mikrobusszal közlekedő 45 éves német állampolgárságú férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint segítséget nyújtott a külföldieknek az államhatár illegális átlépéséhez, vele szemben embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Forrás:

Police.hu