Feszült a helyzet Guamban


Egyre jobban megérzi Guam idegenforgalma a napok óta tartó nyilatkozatháborút az Egyesült Államok és Észak-Korea között. Phenjan néhány napja kilátásba helyezte, hogy rakétákat lő ki a csendes-óceáni sziget felé, ahol amerikai támaszpont is található. A térségben feszült a helyzet, Japán és Dél-Korea is készenlétbe helyezte rakétaelhárító rendszerét.

A múlt héten Észak-Korea azzal fenyegette meg az Egyesült Államokat, hogy rakétákat indít Guam irányába, ahol jelentős amerikai katonai támaszpont van. A vendégek sorra mondják le foglalásaikat, mindenki a bizonytalan biztonsági helyzetre hivatkozik.

Japán ás Dél-Korea készenlétbe helyezte rakétaelhárító rendszerét, a hónap végén pedig közös amerikai és dél-koreai hadgyakorlat kezdődik a térségben. Washington és Phenjan között a múlt héten mérgesedett el a helyzet, amikor Észak-Korea azzal fenyegetőzött, hogy négy rakétát lő ki Guam irányába. Donald Trump azt mondta, az Egyesült Államok készenlétben van és megtorol minden, külterületét érő támadást.

HÍRADÓ