Heten távoztak a Tényektől, még buszt vezetni is jobb lehet


Rövid időn belül heten távoztak a Tények stábjából, a 24.hu információi szerint lassan tarthatatlan a helyzet a szerkesztőségben, de Kökény-Szalai Vivien hírigazgató szerint minden rendben van.

Keddi hír, hogy felmondott Tuka Nikoletta, a TV2 Tények című műsorának társ- és felelős szerkesztője, vele együtt távozhatott egy riporternő és egy gyakornok is. Azóta viszont kiderült, hogy nem csak hárman, hanem heten mondtak fel a hírigazgatóságon. Távozik Pataki Nóra, aki az online szerkesztésért volt felelős, valamint három riporter: Ács Krisztián, Kolontár Krisztián és Sándor Bendegúz.

A 24.hu megpróbálta elérni őket, Kolontár Krisztián nem nyilatkozhatott, de nem is cáfolta felmondását, Pataki Nóra hasonlóan reagált. A lap úgy tudja, hogy az év elején kinevezett helyettes vezető, Tóth Tamás Antal stílusával többeknek is problémája akadt.

Ács Krisztiánt sikerült elérniük, nyilatkozni ő sem akart, de annyit elárult, hogy már vissza is tért a buszos szakmába, pedig a TV2-nél tervezte pályafutását. Felmondásának okairól nem beszélt.

Kolontár Krisztiánról úgy tudni, hogy egyelőre nincs új munkahelye, de a problémát ez esetben is a helyettes vezető okozhatta. Napi minimum kettő, olykor négy riportot várhattak el a munkatársaktól, ami a szervezéssel, forgatással, szövegírással, vágással együtt rengeteg idő. Tóth diktatórikus vezetési stílusairól is ír a lap, ami nem merül ki a megalázó beszédstílusban, hanem olyan anyagok készítésére is utasítást ad, ami morálisan vállalhatatlan sokak számára.

Egy neve elhallgatását kérő volt TV2-s munkatárs a 24.hu-nak elmondta, hogy

„embertelenül bánt velünk, lekicsinylő, fenyegető stílusa egészen elképesztő volt.”

Érdekessebbé teszi a sztorit, hogy sok olyan munkatárs is a távozás mellett döntött, akik már a tulajdonosváltás után érkeztek a csatornához, ennek hátterében szintén Tóth vezetési stílusa állhat. Egy ex-TV2-s szerint „kápós hangulat” uralkodik a szerkesztőségben, pedig eleinte csapatmunka folyt. A helyettes vezető úgy érzi, hogy bármit megtehet, mert erős a hátszele. Az egyik kiváló politikai riporternőt agresszív stílusban küldte el a francba, mert a Parlamentben nem a Kövér László házelnök által kijelölt folyosón kért interjút az egyik politikustól.

Forrás:

Alfahir