Átvilágítják Porosenko vagyonnyilatkozatát


A korrupció megelőzésér célzó nemzeti ügynökség még mindig nem kapta meg az ukrán elnök vagyonnyilatkozata ellenőrzésének eredményét.

Ezt az ügynökség vezetője, Natalija Korcsak jelentette be sajtótájékoztatóján. „Az ellenőrzést egy általunk megbízott személy végzi, nem avatkozhatunk bele a munkájába. Addig viszont nem kommentálhatjuk Petro Porrosenko vagyoni helyzetét” – mondta el.

Korábban Arkagyij Szeszemko, az ügynökség egyik osztályvezetője szellőztette meg a hírt, hogy néhány külföldi állam illetékes szerveitől adatokat kértek be az elnök ottani vagyonáról, s várják a választ.

Porosenkót még tavaly márciusban Spanyolországban kapták lencsevégre nyaralás közben, ahol, megbízható források szerint Marbel városban az elnöknek van egy villája. Az elnök sajtószolgálata megerősítette, hogy Porosenko a Prime Assets Capital Alapítvány befektetője. Az alapítvány és a hozzá tartozó vállalat Spanyolországban, Magyarországon, Litvániában foglalkozik befektetői tevékenységgel.

A Séma című oknyomozó műsor riporterei azt is kiderítették, hogy a dél-spanyol Atalay-Isdabe városban is rendelkezik egy ingatlannal, mely a Feruvita SL vállalatra van beregisztrálva.

Forrás:

KárpátHír