Nem kapott ellenszérumot a kígyómarás után


Nem kapott ellenszérumot az a huszonkét éves lány, akit egy kígyó mart meg a minap. Sztefanija hazafelé tartott a mezőről, kezében szénát vitt, ezért nem vette észre a fűben a csúszómászót és rálépett.

Elmondása szerint az rátekeredett a lábára és megmarta. Erős fájdalmai voltak, rosszul érezte magát, ezért családja mentőt hívott, amely beszállította a Rahói Járási Kórházba. Amikor kérte, hogy adjanak neki ellenszérumot, az orvosok azt mondták, sajnos nincs a birtokukban, különben is nagyon sokba kerül, úgy tízezer hrivnyába, mondta el a lány apja a sajtónak. Ezt később a traumatológiai osztály vezetője, Vaszil Hrinik is alátámasztotta telefonon beszélve egy újságíróval, írja a PMG a Podrobic riportjára hivatkozva. Viszont, mire az újságírók odaértek a kórházba, mégiscsak lett ellenszer. Az intenzív osztály vezetője szerint két ampulla volt az egész járásra, csak a traumatológus nem tudott róla.

A kígyómarta lány, Sztefanija lába a harmadik napra bedagadt és megkékült. Az ügyben megszólal egy ungvári infektológus is. Viktor Petrov szerint a marás utáni első órákban szükség van az ellenméregre, máskülönben a beteg a toxikus anyagok miatt életét veszítheti.

Az orvosok magyarázata szerint, azért nem adtak neki ellenszérumot, mert féltek, hogy anafilaxiás sokkot kap tőle. A kezelés, amit eddig kapott viszont nem segít rajta, ezért a család úgy döntött, más kórházba szállítják a lányt. A rahói járási orvosoknak nincs ellenvetése, viszont arra kérték a lányt, írjon egy nyilatkozatot, miszerint nincs velük szemben semmilyen követelése.

Forrás:

KárpátHír