Tíz év alatt megnégyszereződött a Németországban élő maffiózók száma


Az elmúlt tíz évben négyszeresére emelkedett a Németországban élő maffiózók száma, különösen az olasz bűnszervezetek tagjai közül élnek többen az országban – derül ki a német kormány egy ellenzéki kérdésre adott válaszából.

A Der Spiegel hírmagazin online kiadása írta meg először kedden, hogy a Zöldek frakciójának kérdésére adott válasz szerint a német biztonsági szolgálatok jelenleg 560-ra becsülik az országban élő maffiatagok számát, míg 2008-ban csak 136 olyan emberről tudtak, aki tagja volt egy bűnszervezetnek.

Legnagyobb arányban, 333 taggal a szicíliai Cosa Nostra képviselteti magát. A calabriai ‘ndrangheta nevű bűnszervezetnek 124, míg a Nápolyban és Calabriában is jelen lévő Camorra csoportnak 87 ismert tagja él Németországban.

Valójában ennél sokkal több maffiózó lehet az országban, de a hatóságok csak az ismert esetekből tudnak következtetéseket levonni – közölte a német kormány.

Hozzátették, az elmúlt tíz évben országszerte 102 eljárást indítottak maffiózók ellen, és 5,6 millió euró értékben foglaltak le maffia-vagyont.

Németországban éppen tíz éve történt az egyik legnagyobb maffia-leszámolás. Duisburgban az ‘ndrangheta szervezet két családja közötti vita odáig vezetett, hogy 2007. augusztus 15-én kora reggel egy étterem előtt 54 lövéssel hat embert öltek meg két autóban.

Forrás:

MTI