Több halottja is van egy észak-indiai vonatbalesetnek


A sérültek pontos számára vonatkozóan eltérő értesülések láttak napvilágot, egy helyi egészségügyi tisztségviselő szerint számuk meghaladja a százat is. A személyszállító vonat hat vagonja siklott ki, ezek közül kettő harmonikaszerűen összegyűrődött, míg a másik négy felborult – közölte Arvind Kumar, Uttar Prades állam egy magas rangú tisztségviselője. Níradzs Sarma, a vasúttársaság szóvivője viszont 14 kisiklott vagonról beszélt az India Today című lapnak.

A CNN News18 indiai televíziós csatorna szerint a szerencsétlenség Muzaffarnagar település mellett történt, amely Újdelhitől mintegy 130 kilométerre északra fekszik. A baleset oka egyelőre ismeretlen. Az utasoknak a rendőrség és helyi önkéntesek csoportjai segítettek elhagyni a Haridvár hindu szent város és az Orissza állameli Puri templomváros között közlekedő szerelvény felborult vagonjait. A sérülteket egy környékbeli kórházba szállították. Az indiai vasútügyi miniszter bejelentette, hogy az állam a halálos áldozatok családjainak 350 ezer rúpia (1,4 millió forint), míg a súlyosan sebesültekéinek 50 ezer rúpia (200 ezer forint) segélyt ajánl fel – jelentette a The Tribune című lap internetes kiadása. Narendra Modi miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét az áldozatok és családjaik iránt.

A vasúti balesetek gyakoriak Indiában, amely a világ negyedik legnagyobb vasúti hálózatával rendelkezik. A szombati szerencsétlenség idén már legalább a negyedik kisíklásos vasúti baleset volt, és a harmadik Uttar Prades államban.

(mti)