Barcelonai terror: meghalt az eltűntnek nyilvánított ausztrál gyermek


Meghalt a csütörtöki barcelonai gázolásos merényletben az a hétéves brit-ausztrál kisfiú, akit keresett a családja, és akit eltűntnek hittek az ausztrál, a brit és a Fülöp-szigeteki hatóságok.

A spanyol hatóságok vasárnap közölték, hogy azonosították három másik áldozattal együtt a hétéves Julian Cadman holttestét, vagyis ő a csütörtök délutáni gázolásos merénylet 13 halálos áldozatának egyike.

Esküvőre érkezett a család

Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő szombati sydneyi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a két nappal korábbi barcelonai merényletben nyoma veszett a hétéves kisfiúnak. Ezzel nagyjából egy időben a Fülöp-szigeteki kormány is ilyen bejelentést tett, tájékoztatva a nyilvánosságot arról az eltűnt kisfiú egy a merényletben súlyosan megsérült 43 éves Fülöp-szigeteki nő gyermeke. Az asszony három-négy éve élt Ausztráliában, és egy Fülöp-szigeteki unokatestvére esküvőjére utazott Barcelonába. A merénylet idején a kisfiút elsodorták az édesanyjától. A brit média ugyancsak szombaton adott hírt arról, hogy az eltűnt kisfiú ausztrál-brit kettős állampolgár, mert az apja brit.

Forrás:

MTI