Összeroppant a négy terroristát lelövő katalán rendőrnő


Súlyos emocionális sokkot szenvedett az a katalán rendőrnő, aki lelőtte a cambrilsi terrortámadás négy elkövetőjét – adta hírül vasárnap az El Mundo spanyol napilap.

A cambrilsi hősnek elnevezett rendőrtiszt, aki korábban a spanyol idegenlégió tagja volt, az ilyen fajta traumák kezelésére szakosodott rendőrségi pszichológusoktól kap segítséget. A rendőrnő rálőtt és megölt négy férfit az öt elkövető közül, akik fegyverekkel és késekkel felfegyverkezve akartak támadást elkövetni a Barcelonától 170 kilométerre délre fekvő tengerparti városban néhány órával a barcelonai terrorcselekmény után, amelyben 13 ember vesztette életét és több mint 120 megsebesült.

A katalán rendőrség tisztje azután cselekedett, hogy Cambrilsban a terroristák áthajtottak egy rendőrségi ellenőrző ponton és megpróbáltak áthajtani egy másodikon is, miközben minden útjukba kerülő embert megpróbáltak elütni, majd amikor gépkocsijuk balesetet szenvedett, halálra késeltek egy nőt.

Gyors döntés

A helyzet súlyosságát felismerve a rendőrnő, akit “fegyverhasználatban rendkívüli képességekkel és gyors döntéshozó képességgel” jellemeztek, lelőtt négy terroristát, így megakadályozta, hogy azok újabb halálos áldozatokat szedjenek. Az El Mundo riportja szerint a rendőrnő maga jelentkezett további szolgálatra az után, hogy a rendőrség elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását a barcelonai merénylet után.

A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a kilétét, mivel ezt létfontosságúnak tartják családja védelmének érdekében, tartva a dzsihadista csoportok megtorlásától.

Forrás:

MTI