Jelentősen drágulhat jövőre a cigaretta


Egy az ukrán parlamenthez beterjesztett törvénymódosítás miatt, a jövedéki adó emelése miatt jövő év elejétől jelentősen drágulhat a cigaretta Ukrajnában – közölte a sajtó a dohánygyártó cégek tömörítő érdekképviseleti szervezet közleményére hivatkozva.

A cél az, hogy kiegyenlítsék a közép és az olcsó szegmens közötti árkülönbséget, a szervezet feltételezései szerint ez a lépés ellehetetleníti az ukrán gyártókat. A törvénymódosítás elfogadása esetén a legolcsóbb doboz cigaretta 28 hrivnyába kerül majd.

A szervezet attól tart, hogy ez a törvénymódosítás lerombolja a konkurenciát, a nagyobb gyártók monopol helyzetbe kerülnek a kicsikkel szemben, a külföldi vállatok törnek be a piacra és az ágazat a szürke gazdaság felé indul el.

Az érdekképviselet szerint a legjobban a vásárlók és az ukrán gyártók sínylik meg a drágulást, utóbbiak csak az alacsony áraikkal tudnak konkurálni. A szervezet képviselőinek feltételezései szerint, négy külföldi gyártó ilyen módon próbálja kigolyózni a piac ukrán szereplőit.

Forrás:

KárpátHír