Kimentettek egy 7 hónapos babát az olasz földrengés után


Az olaszországi Ischia szigetén történt földrengés után 7 órával sikerült egy hét hónapos kisbabát is élve kiemelni egy romba dőlt házból. Két idősebb testvére is él, de még nem sikerült kihúzni őket a romok alól.

Az olasz szigeten történt 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette. A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette, az előbbi településen sikerült élve kimenteni három embert a romok alól.

Hét órával a földmozgás után egy 7 hónapos kisbabát is kimentettek. Két testvérének a kimenekítése jelenleg folyik. Az 5 és 7 éves fiúknak, akik reagáltak a mentőalakulatok jelzéseire, vizet adtak, hogy megóvják őket a kiszáradástól.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott.

Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten.

Forrás:

MTI