Labdarúgás: megszerezte első győzelmét a Minaji FC


A harmadik fordulóig kellett várni az első minaji győzelemre az országos amatőr labdarúgó bajnokságban, ezzel a Minaji FC a harmadik helyre jött fel a pontvadászatban.

Az Ung-vidéki egylet a harmadik forduló hétvégi játéknapján az ivano-frankivszki Kolomijában a helyi klub az FK Pokuttya vendégeként lépett pályára. A Mikola Gibaljuk irányította egylet az első perctől irányította a játékot és már a 11. percben megszerezték a vezetést, Mihajlo Kopolovec révén, sérüléséből tért vissza. A második játékrészben is a minajiak birtokolták többet a labdát, ők voltak veszélyesebbek kapura. A 77. percben Hegedűs Róbert állította be a 2-0-ás végeredményt, így a Minaji FC egy döntetlen és egy vereség után megszerezte első győzelmét a sorozatban. A kárpátaljai együttes az első fordulóban Kalus ellen értek el 2-2-es döntetlent, míg a másodikban hazai pályában Rocsin ellen szenvedtek el 1-0-ás vereséget.

Három forduló után a minajiak 4 ponttal a harmadik helyen állnak a bajnoki tabellán, egy rivnei és egy lembergi egylet előzi meg őket előbbinek 5, utóbbinak 7 pontja van.
Az országos amatőr ligában összesen 26 csapat szerepel, melyek az első felvonásban három csoportban küzdenek a rájátszásba kerülésért.

Forrás:

KárpátHír