Kijev bebörtönözné Zsirinovszkijt


Az ukrán főügyészség 12 évre börtönbe zárná Vlagyimir Zsirinovszkijt, a botrányhős orosz pártelnököt.

Az ukrán vádhatóságnál bejelentették, hivatalosan is meggyanúsítják az orosz politikust amiatt, hogy bizonyíthatóan finanszírozza a donbászi felkelőket, vagy ahogyan őket Kijevben nevezik, a kelet-ukarjnai „terroristákat”.
Eszerint az ukrán főügyészség bizonyítottnak látja, hogy Zsirinovszkijnak köze van a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktushoz. Azt gyanítják, hogy 2014 tavaszán, amikor eszkalálódott ott a helyzet, Zsirinovszkij pártja bevonásával szervezett egy csoportot, melynek feladata volt, hogy felajánlásokat gyűjtsön a Kijevtől függetlenedni akaró felkelők támogatása céljából.

A Jurij Lucenko vezette vádhatóság szerint ez kimeríti a terrorizmus finanszírozásának vádját, amiért 12 év börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélhetik Ukrajnában a botrányhős orosz politikust.

Zsirinovszkij egyébiránt a mai napig segíti a felkelőket, gyanítja Kijev. Az orosz politikai élet egyik legszínesebb figurája korábban az ukrán főváros elpusztítására szólított fel, hogy megvédhessék az erőszaktól Donbász orosz ajkú lakosságát.

Forrás:

KárpátHír