Lövések dördültek a nagybereznai határátkelőn


A nagybereznai járási határátkelőre riasztották tegnap este a políciát, ahol is a határőröknek egy külföldi rendszámú autó utasaival támadt konfliktusa.

A határvédők nem messze Szénásteleptől egy Wolkswagen Tauer személygépkocsit tartóztattak fel, mely meg akarta kerülni az ellenőrző pontot. A kormánynál egy 46 éves kisbereznai lakos ült, utasa egy 47 éves falubelije volt. Mindketten furán viselkedtek, káromkodtak, nem reagáltak a felszólításra, ezért a határőrparancsnok a helyzet elmérgesedését megelőzendő, figyelmeztető lövést adott le szolgálati kalasnyikovjából.

Az autó utasát sikerül feltartóztatni, a sofőr viszont visszaült a kormányhoz és megpróbált elmenekülni a helyszínről. Mivel a határőrség autójával elállták az útját, nekiment a sorompónak, s megrongálva azt tovább száguldott. Ám nem tudta uralni az autót, mely végül is felfordult. Mindkét utast elfogták és a határrend megsértéséért felelősségre vonták. A nagybereznai polícia ezenkívül az ukrán btk. 342. cikkelye értelmében (A hatóság képviselőjével, a bűnüldöző szervekkel szembeni ellenállás) indított bűnügyi eljárást a rendbontók ellen, tájékoztat a Holosz Karpat.