Az amerikai magyarok is megmozdultak az ukrán oktatási törvény ügyében


Fontos, hogy az új amerikai adminisztráció is megismerje a magyar kisebbségek gondjait, és érvényesítse befolyását kisebbségeink védelmében azzal, hogy támogatja az ő autonómiaköveteléseiket – kezdte az amerikai Magyar Lobbi nevű szervezet alapítója, Lipták Béla a lobbiszervezet ezerötszáz fős tagságához intézett levelét.

 

Arra kéri az embereket, hogy az ukrán oktatási reform ügyében „az AHF alábbi levelét támogatva szintén írjanak Rex W. Tillerson külügyminiszternek, mert nagy a különbség a között, hogy egy vagy 1503 levelet kap!”.

Ezt követően ismertette az American Hungarian Federation (AHF, Amerikai Magyar Szövetség) levelét, amelyet az 1906-ban alapított szervezet Tillersonnak küldött. A Frank Koszorus Jr. igazgatótanácsi elnök és Bryan Dawson alelnök által jegyzett levélben ismertették az új ukrán oktatási törvény tartalmát.

– Az AHF hiszi, hogy az Egyesült Államok biztonsági érdekeinek sarokköve kell legyen, hogy a térségben megvédjék a kisebbségi jogokat a nyugati sztenderdeknek és bilaterális egyezményeknek megfelelően – írta az AHF, amely megjegyezte azt is, ellenzik Oroszország ukrajnai megszállását. – Egy gyenge, korrupt és intoleráns Ukrajna lehetővé tenné, hogy Oroszország tovább halásszon a zavarosban, és folytassa agresszív politikáját – közölte a szervezet.

„A fentieket figyelembe véve arra kérjük, hogy nyilvánosan és egyértelműen fejezze ki aggályait a diszkriminatív ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban” – írta az AHF Rex Tillersonnak.

Forrás:

KH/mno.hu