Két megyén át üldözték az ukrán embercsempészt


2017. szeptember 14-én este bejelentést kaptak a rendőrök, miszerint Domaszék belterületén egy Fiat Brava személygépkocsiba feltehetően illegális bevándorlók szálltak be.

 

A csongrádi járőrök igazoltatni akarták vonni a már M5-ös autópályán – Budapest felé – haladó autót, azonban annak vezetője nem állt meg nekik. Az autós üldözésbe a Bács-Kiskun megyei szakaszon a helyi rendőri egységek is becsatlakoztak. Végül a sztráda 85-ös kilométerénél – Kecskemét térségében – a személyautó egy jobbkanyarban kisodródott, majd a vízelvezető árokban állt meg.

Az autóban utazó ukrán sofőr és öt utasa is könnyebben megsérült, mindannyiukat kórházba szállították. Az utasok magukat pakisztáni állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A 34 éves ukrán férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Osztálya. Az illegális határátlépőket kórházi ellátásukat és meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás:

KH/police.hu