Szaakasvili nem akar forradalmat csinálni


Miheil Szaakasvili nem akar újabb forradalmat kirobbantani Ukrajnában.

Erről maga a grúz politikus beszélt Vinnicában. A hívei előtt elmondott beszédében kijelentette, hogy október 17-én nagyszabású tömegdemonstrációt szervez Kijevben, de az békés lesz. Elege van már a forradalmakból, tette hozzá.

Mint az ismert, Odessza megye volt kormányzója szeptember 10-én lépett be Ukrajnába úti okmányok nélkül, szimpatizánsainak gyűrűjében. Azóta szabadon jár-kel az országban.

Jurij Lucenko főügyész ügyével kapcsolatban azt mondta, Szaakasvilit nem fenyegeti letartóztatás vagy kiadatás a hazájának, merthogy rendelkezik ukrajnai tartózkodási engedéllyel, annak ellenére is, hogy Petro Porosenko elnök megfosztotta út ukrán állampolgárságától, amit éppen ő adományozott neki még 2015-ben.

Lucenko szerint azonban azokra, akik erőszakhoz folyamodtak a határőrökkel szemben, 7 éves szabadságvesztés várhat Ukrajnában. Musztafa Najem, a Petro Porosenko Blokk képviselője pedig párhuzamot vont Petro Porosenko Szaakasvilihez való viszonyulása és Viktor Janukovics ex elnök, valamint Jurij Lucenko kapcsolata között, amikor ugye a volt elnök börtönbe küldte Lucenkót.