Három T a turizmusban


A „Három T a turizmusban” (Turizmus, technológiák, szállítóeszközök) elnevezésű, nemzetközi turizmusnak szentelt egyhetes rendezvénysorozat keretében a turisztikai szféra problémáiról, perspektíváiról értekeztek a megyeszékhelyen.

Sok szó esett a vidék látványosságainak nehézkes megközelítéséről, melyet elsősorban az elhanyagolt, járhatatlan utak, valamint a rosszul működő közlekedési eszközök akadályoznak, sokszor több átszállást igényel, míg egy-egy nevezetes helyre eljut az érdeklődő, mondta el Denisz Man, a megyei közigazgatás a gazdaságfejlesztési és kereskedelmi főosztályának vezetője. Az aktuális tervek között szerepel a Hoverlához, a Rónafüredre vezető út javítása, valamint a mozgáskorlátozottak lehetőségeinek bővítése a turisztikai látványosságok elérhetősége terén.

Kiderült, hogy megyénk 2017 első negyedében a turisztikai szolgáltatások révén 132 millió hrivnya nyereséget könyvelhetett el, ami 40 százalékkal több a korábbi év azonos időszakához képest. Vidékünkön jelenleg 450 vidéki turista tanya és 300 turisztikai intézmény áll az ide érkezők rendelkezésére. A legnépszerűbb úti cél a falusi, a gasztronómiai, a balneológiai és a síturizmus.

Forrás:

KárpátHír