Tisztújítás a KMNE-ben


Közgyűlést tartott Beregszászban a hétvégén a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE), tisztújításra is sor került – derült ki a KISZÓ mai számából.

Török Dénes, a KMNE elnöke elmondta, tavaly 105 család csatlakozott hozzájuk, az idén eddig 104, így jelenleg 546 tagcsalád tartozik az egyesülethez. Felsorolta azokat a kárpátaljai és külföldi szervezeteket, magánvállalkozókat, amelyek, illetve akik támogatják a KMNE munkáját. Szabálymódosításról is döntöttek a jelenlévők, e szerint a jövőben a KMNE-be való felvételt kérelmező családoknak legalább egy kiskorú gyermeket kell nevelniük a felvételi kérelem benyújtásának időpontjában.

A közgyűlésen tisztújításra is sor került. Török Dénest újabb két évre a KMNE elnökének, az alábbi 17 embert pedig elnökségi tagnak választották meg: Bárdos Péter, Birta János, Bunda Szabolcs, Csirpák Viktória, Harapkó Marianna, Kurmai István, Margitics Ildikó, Marosi István, Pércsi Nóra, Popovics Pál, Popovics Zita, Szilágyi Gabriella, Szilá-gyi Zoltán, Szűcs Zoltán, Taracközi Ferenc, Tarpai József, Tegze József.

A KMNE felügyelő bizottságának feladatát Birta Ibolya, Harapkó György, Molnár Béla, Szilágyi László és Nagy Barnabás vállalta el.

Az új elnökség rövid ülést tartott a közgyűlés végén, melyben határozatot fogadott el: a KMNE támogatja a kárpátaljai magyarságszervezetek és történelmi egyházak közös kérelmét, melyet Porosenko elnökhöz intéztek az új oktatási törvénnyel kapcsolatban.