Moszkvába rendelték Zaharcsenkót


Az ENSZ-békefenntartók érkezése miatt berendelték a Kremlbe Olekszandr Zaharcsenkót, a Donyecki Népköztársaság vezetőjét – számolt be az UNIAN hírügynökség az egyik orosz ellenzéki politikusra hivatkozva.

Csak elterelés az orosz propagandaportálok által terjesztett hír, miszerint Zaharcsenko azért érkezett Moszkvába, hogy részt vegyen Joszif Kobzon orosz énekes 80. születésnapjára rendezett gálán – állítja Olga Kurnoszova orosz ellenzéki politikus. Az Egyesült Állampolgári Front nevű szervezet képviselője szerint Donyecki Népköztársaság vezetőjét azért rendelték be Moszkvába, mert a Kreml aggódik, amiatt hogy egyre inkább érik a Kijev által szorgalmazott felfegyverzett ENSZ-békefenntartók Donyec-medencébe vezénylése.

ENSZ békefenntartók oldják meg az ukrán válságot?

„AZ ENSZ-békefenntartók miatt egyre inkább fokozódik a helyzet az önjelölt köztársaságok körül, a Kreml aggódik, főleg, hogy Tramp álláspontja a kérdésben majdhogynem teljesen megegyezik ukrán véleménnyel. Tovább fokozza az orosz hangulatot, hogy az ENSZ-közgyűlésén szavazásra kerülhet a békefenntartók Kelet-Ukrajnába küldés, ami kizárja a vétő lehetőségét Moszkva számára” – fogalmazott Olga Kurnoszova.

Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Moszkva kardinális személyi változásokat tervez végrehajtani a Donyecki Népköztársaság vezetésének az élén.

Forrás:

KárpátHír