Ukrán Kupa: törtek-zúztak a Kárpáti ultrák a nyugat-ukrajnai derbin (videó)


Nem fogták magukat vissza a Kárpáti szurkolói Ivano-Frankivszkben. A Prikarpattya elleni szerdai kupamérkőzésen a lembergi ultrák petárdákat, füstbombákat dobáltak, törtek-zúztak, berohantak a pályára és összecsaptak a rendőrökkel, miután a csapatuk 2–1-es vereséget szenvedett, így búcsúzott a sorozattól.

A lembergiek hírhedt huligánja már a sorsolás után – amikor kiderült, hogy a Prikarpattya lesz a következő ellenfél – ígéretet tettek, ha a csapat nem jut tovább a kupában óriási balhét csapnak. A szurkolók tartották magukat az adott szavukhoz.
Az ukrán élvonalban szereplő lembergiek a legjobb 16 közé jutásért szerdán a másodosztályú Prikarpattya Ivano-Frankivszk ellen léptek pályára, nagyjából félezer szurkoló kísérte el őket a nyugat-ukrajnai derbire. Már a találkozót megelőzően a város több pontján randalíroztak a lemberg szurkolói, még a rendfenntartókkal is összecsaptak. A stadionban az indulatok a 66. percben a Prikarpattya második gólja után, 2–1-es hazai vezetésnél szabadultak el. Az ultrák petárdákat, füstbombákat dobáltak, törtek-zúztak és berohantak a pályára így félbeszakadt a mérkőzés.

A Lemberg játékosai is megpróbálták nyugalomra inteni drukkereiket, kevés sikerrel, sőt a válasz egy jobbhorog volt az egyik játékos arcára. A készenléti rendőrség és a Nemzeti Gárda tagjainak fél óra kellett, hogy visszaterelje a szurkolókat a lelátóra, csak ezután folytatódott a meccs. A lefújásig az eredmény már nem változott, a lembergiek 2–1-es vereséget szenvedtek. Ezután újra a pályára özönlöttek a drukkerek és összecsaptak az egyenruhásokkal, beszámolók szerint két személyt mentővel szállítottak el helyszínről.

A balhé a stadionon kívül is folytatódott, a lembergi drukkerek saját csapatuk buszát próbálták megostromolni, mely végül csak rendőri kordon segítségével tudta elhagyni a stadion területét. Itt nem ért véget az ultrák ámokfutása, Lemberg előtt utolérték és feltartóztatták a csapatbuszt, hogy számon kérjék a játékosokon a vereséget. A vita odáig fajult, hogy kihívták a készenléti rendőrséget és csak rendőri felvezetéssel tudta folytatni útját.

Forrás:

KárpátHír