Észak-Korea videós trükkel megtámadta Amerikát


Új propagandavideót jelentett meg az észak-koreai rezsim, amelyben amerikai repülőgép-hordozókat és vadászgépeket semmisítenek meg, számolt be a Telegraph. A videó jelentőségét csak az gyengíti valamelyest, hogy a pusztítás csak számítógépes trükk.

 

A videó arra is figyelmeztet, hogy az országot megtámadó amerikai gépek a saját sírjukba hullanak. A 99 másodperces videót a DPRK Today oldalára posztolták szombaton, nem sokkal azután, hogy amerikai bombázók figyelmeztető repüléseket hajtottak végre Észak-Korea partjainál. A repülők mélyen behatoltak a két Koreát elválasztó demilitarizált zónába. A Pentagon szerint ez volt a legmélyebb amerikai behatolás a zónába a 21. században.

A rezsim videója egyébként hangokkal indul: feltűnik Donald Trump, akit őrültnek neveznek. Ezek után mutatják a Pukguksong rakétát, amint F-35-ös és Lancer bombázókat pusztít el. Ezt követően egy észak-koreai tengeralattjáró lő ki rakétát, telibe találva a Carl Vinson anyahajót. A hajón tűz üt ki, miközben a propagandavideóban elhangzik, hogy az amerikaiak saját sírjukba tartanak, amikor megtámadják Észak-Koreát.

Forrás:

index.hu