Megállíthatatlanul drágult a hús


Egy hónap alatt augusztushoz viszonyítva 3,5 százalékkal emelkedett a marhahús, 5,2 százalékkal a sertéshús és 3,9 százalékkal a baromfihús ára – közölte az Ukrán Agrárszövetség. Csak az elmúlt hetekben az ukrán konyha egyik fő alapanyaga, a szalonna ára mintegy 16 százalékkal nőtt.

A közlemény szerint a kiskereskedelemi forgalomban átlagosan 111 hrivnyába kerül egy kilogramm marhahús, ami 1,04 százalékkal kerül többe, mint 10 nappal korábban, és 3,5 százalékkal drágult egy hónap alatt.
A baromfihús ára szeptember 11. és szeptember 20. között 0,5 százalékkal nőtt, így átlagosan egy kilogramm 55 hrivnyába kerül, előző hónap hasonló időszakához képest 3,9 százalékos drágulást mértek.

Az agrárszövetség adatai szerint a sertéshús ára stabilizálódott az elmúlt 10 nap során nem változott, egy kilogramm disznóhús ára 104 hrivnya körül mozgott, ám az augusztus elejéhez képest 5,2 százalékos drágulást jegyeztek fel.

Az augusztus-szeptember időszakban leginkább a szalonna árra nőtt, az utóbbi 10 napban 4,3 egy hónap alatt pedig 15,8 százalékot drágult és megközelítette az 50 hrivnyát a szalonna ára.

Forrás:

KárpátHír/unian