Az ukrán oktatási miniszter kész a találkozóra


Az ukrán oktatási miniszter nem zárkózik el attól, hogy találkozzon Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások minisztériumának vezetőjével.

Lilija Hrinyevics tájékoztatása szerint fizikai képtelenség lett volna hétfőn Beregszászba utaznia, hogy ott találkozhasson magyar kollégájával, aki részt vett a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola évnyitó ünnepségén. Balog Zoltán mint tudjuk, oda invitálta Hrinyevicset, hogy elmagyarázhassa az oktatási törvény hátterét. A miniszter asszony azzal érveét, hogy későn, csak szeptember 25-én, azaz hétfő reggel vette kézhez a meghívót. Ennek ellenére október folyamán, egy előre egyeztetett időpontban kész találkozni Balog Zoltán miniszterrel.

Az Ukrinform információja szerint az új oktatási törvény továbbra is lehetőséget biztosít arra, hogy egy vagy több tantárgyat az ötödik osztálytól is az EU nyelveinek egyikén lehessen tanulni.
Mint arról már beszámoltunk, Petro Porosenko hétfő este aláírta a kisebbségek anyanyelvhasználatát szűkítő új oktatási jogszabályt.

Nyitókép: Balog Zoltán közösségi oldala

Forrás:

KárpátHír