Kézilabda: a Kárpáti csak 50 százalékra teljesített idegenben


Csak két pontot gyűjtött a megszerezhető négyből az Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata az elmúlt hétvégén a Dnyiprjanka Herszon vendégeként az ukrán Szuperliga 2. fordulójában.

 

Szoros első félidőt hozott az első találkozó, egyik csapat sem tudott igazából előnyre szert tenni (10–10). A második játékrész elején a hazaiak megléptek, negyed órával a vége előtt már kilenc góllal is vezettek. A hajrában aztán feltámadtak az ungváriak, ám a dudaszóig a hátrányt már nem sikerült ledolgozniuk. Így végül a Kárpáti hatgólos (25–19) vereséget szenvedett.

A másnapi visszavágón a Borisz Petrovszkij vezette ungvári alakulat már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést és elhúzott. A szünetre négy gólos Kárpáti előnnyel fordultak a csaptok. A második félidőben tovább növelte előnyét az ung-parti egylet, végül elsöprő tizenegy gólos (20–31) győzelmet arattak.

A többi párharc eredménye: Szpartak Kijev Real Mikolajiv 30–27, 28–23, Ternopili Közgazdasági Egyetem–Halicsanka Lviv 17–31, 20–38. A címvédő lembergi egylet hibátlan mérleggel, 8 ponttal vezeti a tabellát, a második helyen álló Kárpáti hátrány két pont , a harmadik Szpartaknak 4 pontja van.

A bajnokság következő fordulóját október 13-án és 14-én rendezik, az Ungvári Kárpáti Lembergbe utazik, ahol a Halicsanka vendégeként lép majd parkettre.

Forrás:

KH