Találgatások a konvoj körül

Óriási visszhangja van a honlapunkon tegnap közölt konvojos fotónak, amit egyik olvasónk készített és küldött el a KárpátHírnek.

Értesülésünket – miszerint katonai járművekre hasonlító konvoj áll a záhonyi határátkelő Magyarországról kilépő oldalán, azaz Ukrajna felé – megszámlálhatatlanul sok portál vette át és röpítette tovább a hírt.

Egyébként Facebook-oldalunkon az egyik hozzászóló azt írta, ő is látta a titokzatos konvojt Magyarországon, az M3-as autópálya egyik parkolójában.
Próbáltunk valamilyen tájékoztatást kapni a hivatalos közegektől is! Az ukrán határőrség annyit közölt, hogy a Lemberg megyei Javorivban tartanak nemzetközi hadgyakorlatot, és oda igyekeznek ezek a katonai technikák. A Magyar Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztályának közleménye alapján megtudtuk, hogy a „Fearless Guardian” elnevezésű, Ukrajnában megrendezendő gyakorlatra szállítottak amerikai harci járműveket és felszereléseket. Magyarországon június 8-án a Tornyiszentmiklós–Kaposvár útvonalon, 9-én pedig a Kaposvár–Záhony útvonalon haladt át a katonai konvoj…

Azonban vannak, akiknek beindult a fantáziájuk. Az orosz Ren.tv csatorna egyenesen azt állította: itt a bizonyíték, hogy a NATO harcászati eszközökkel segíti Ukrajnát a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban. Szerintük ezek a felszerelések az Ukrán Fegyveres Erők kötelékében Donbászon kötnek majd ki.