Demonstrálnak a parlament előtt


Tüntetők jelentek meg ma délelőtt a kijevi parlament épülete előtt, tudósított reggeli adásában az 1+1 televíziós csatorna.

A helyszíni bejelentkezés alapján kiderült: legalább százan gyűltek össze demonstrálni, vannak köztük vállalkozók és farmerek. A belügyi szervek tíz autóval biztosítják a törvényhozást és környékét. A vállalkozónak nem tetszik, hogy kötelezővé teszik számukra a pénztárgépek használatát, a mezőgazdasággal foglalkozók pedig a rájuk is kivetett általános forgalmi adó ellen tiltakoznak.

A parlament a mai ülésszakán a katonák szociális helyzetének javítására irányuló javaslatokat vitatnak meg, szó lesz a hazai földgázkitermelésről, valamint napirenden van a Kijevi Fellebbviteli Bíróság korrupcióval gyanúsított vezetőjének, Anton Csernusenkónak a mentelmi jogának visszavonása.
Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban tüntetnek a ráda falai előtt. Hamarosan egy igen nagyszabású demonstráció is lehet, a szervezők azokat hívják a parlamenthez, akik nem értenek egyet a rezsiterhek drasztikus növelésével.


[poll id=”13″]