A nemzetpolitikai államtitkárság üdvözli, hogy nem hívnak be tanárokat


A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága örömmel fogadja, hogy Ukrajnában mentesülnek a mozgósítás alól a pedagógusok.

Az államtitkárság közleményében azt írta: a Legfelsőbb Tanács döntése jelzi, hogy az ukrán döntéshozók a békés állam feltételeinek megteremtésére törekednek. Hozzátették: a társadalom jövője szempontjából kulcskérdés, hogy az oktatási rendszer zavartalanul működjön.
Külön örvendetesnek nevezték, hogy a felvetés egyik kezdeményezője egy magyar képviselő volt, hiszen Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke vetette fel törvénymódosító beadványával, hogy a pedagógusok mentesüljenek a mozgósítás alól.

Azt írták: a döntés fontos siker a kárpátaljai magyarságnak is, mivel reményeik szerint hozzájárul a közösség biztonságérzetének erősítéséhez, ezáltal segíti, hogy szülőföldjükön maradjanak.

Az ukrán parlament szerdán szavazta meg a tartalékosok mozgósításáról szóló törvény módosítását, az indítványt a 450 tagú törvényhozásban 266-an támogatták a szavazáskor jelen lévő 340 képviselőből.

mti

[poll id=”13″]