A többség elengedné Donbászt!


Örömmel tapasztaljuk, hogy hétről hétre egyre többen kapcsolódnak be heti kérdéseinkbe, s adnak választ azokra.

Legutóbb azt kérdeztük: Ön szerint el kellene-e engedni a Donbász régiót? Hétfő reggelig majdnem rekordszámú, 1914 voks érkezett. Eddig csak egy alkalommal szavaztak többen, amikor azt tudakoltuk: Ön érzékel-e konkrét segítséget az anyaországi felajánlásokból, adományokból? Akkor 1964-en szavaztak, s meglehetősen elgondolkodtató kép alakult ki, hiszen 45 százalék nemmel válaszolt, és további 37 százalék mondta azt, hogy szerinte rossz helyre kerül a támogatás.

Ám térjünk vissza a legutóbbi „mini” közvélemény-kutatásunkhoz. 1580 olvasónk (83 százalék) szerint el kell engedni a szóban forgó régiót, mert csak így lesz béke Ukrajnában. 210-en (11 százalék) viszont homlokegyenest másként látják a helyzetet, szerintük nem szabad engedni, mert akkor más régiók is követhetik ezt a példát. 124-en, ami a válaszadók 6 százaléka, a „nem tudom” opciót választották.

Amennyiben kíváncsi az eddig feltett összes heti kérdésünkre, s az azokra jövő válaszok arányaira, akkor itt találja azokat. Ezen a héten azt „szondázzuk”, várható-e még az idén egy újabb Majdan?


[poll id=”15″]