Hrojszman: a parlament nem megy nyári vakációra


Volodimir Hrojszman, az Ukrán Legfelsőbb Tanács elnöke nem zárja le a parlament jelenlegi ülésszakát, a képviselők július 17-ét követően is folytatni fogják a munkát – jelentette az Ukrajinszka Pravda alapján a Kárpátalja hetilap.

Tegnap nagyon nehéz, de a koalíció számára igen fontos vitára került sor. Mindenkit, aki amiatt aggódik, hogy csütörtökön nem kerül sor rendkívüli ülésre, szeretnék megnyugtatni, hogy nem zárjuk le az ülésszakot és dolgozni fogunk július 17-ét követően is” – írta Facebook-bejegyzésében.
„Minden olyan törvény elfogadásra kerül, amelyekre az országnak ma szüksége van” – hangsúlyozta ezzel összefüggésben a házelnök.

„Ami pedig a vitát illeti a koalíciós tanácsban, anélkül egyszerűen nem haladhatunk tovább. Becsületesen és őszintén beszéltünk, s a legfontosabb, amire jutottunk, hogy nem lehet és nem szabad az ultimátumok nyelvén beszélnünk. Mindig van lehetőség a bölcs kompromisszumokra” – tette hozzá Hrojszman.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy a parlamentben úgy határoztak, mégsem tartanak rendkívüli ülésnapot július 9-én, csütörtökön.


[poll id=”15″]