Jön a vihar: Most már Budapesten tombol a szél, zuhog az eső…


Heves széllel, jégesővel tört be az országba a vihar. Most már Budapesten tombol a szél, zuhog az eső. A Nyugatiban leállt a vonatközlekedés, az Ecseri útnál vízesés alakult ki a metróban. Érden háztetőket tépett le a vihar. Keleten késő délután még 39, nyugaton már 19 fok volt – közli a VS.

A fővárosban folyamatosan riasztják a tűzoltókat jellemzően kidőlt fák, megrongálódott épületek miatt kérnek segítséget. Sok helyen a heves esőzések miatt az utakon hömpölyög a víz, emiatt áll, vagy csak lépésben halad a forgalom. A katasztrófavédelem azt kéri, hogy aki teheti, maradjon otthon. Az útközben lévőknek pedig azt ajánlják, hogy biztonságos helyen parkoljanak le.

ecseri út, felhőszakadás, vihar, zivatar

Az MTI információi szerint a XIX. kerületi Wekerle-telepen több mellékutca járhatatlan. A Határ út XIX. kerületi részén jelenleg egy-egy sávban haladnak a járművek, mert kidőlt fák és villanyoszlop akadályozza a közlekedést. A József Attila telepen is több fa kidőlt a viharos szél miatt.

Érd, felhőszakadás, szélvihar, megbontott tetőszerkezet, viharkár

A Köpönyeg Ég- és hőtérképe szerint elsőként Sopront érte el a hidegfront, és amíg ott 26 fokra esett vissza a hőmérséklet, a tőle nem messze fekvő Győrben és Szombathelyen még 33 fok volt. Később aztán 20 fokos különbség is kialakult a nyugati és a keleti országrészben.
A vihar 90-100 kilométer per órát meghaladó szelet és nagy méretű jeget hoz magával, a hidegfront holnapra hagyja el az országot az Alföld délkeleti részén. Csütörtöktől aztán mérséklődik a hőmérséklet az előző napokhoz képest, nappal átlagosan 27 fok lesz.
Előrejelzésünket a hét további részéről itt olvashatja.

[poll id=”15″]