Challenge Kupában próbál szerencsét a Kárpáti


Megtartották a nemzetközi kézilabdakupák 2015–2016-os idényének sorsolását az Ungvári Kárpáti a női Challenge Kupában indul. Az Ung-parti egylet kiemeltként már a legjobb 16 között várja ellenfelét, a sorsolás november 24-én lesz. Az első mérkőzés 2016. január 9-10., a visszavágót rá egy hétre rendezik

A Challenge-kupa egy, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) által klubcsapatok számára évente megrendezett nemzetközi kézilabdaverseny. A kupa célja, hogy azok az országok, és csapatok, amelyek nem tartoznak az európai élmezőnyhöz egy külön megmérettetésen részt vehessenek. Éppen ezért ezt a kupasorozatot tartják a negyedik számú nemzetközi bajnokságnak – a EHF Bajnokok Ligája, Kupagyőztesek Európa Kupája és az EHF-kupa mögött.
Egyébként alig egy hete kezdte meg a felkészülést a háromszoros ukrán bajnok, az előző szezonban a második helyen végző Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata.

A felkészülés első időszakában Ungváron napi két edzéssel készülnek az ukrán női kézilabda Szuperliga 2015/16-os idényére és a nemzetközi kupaszereplésre. Az alapozás második etapjában a korábbi évekhez hasonlóan a Kárpátokban folytatják.


[poll id=”17″]