Ljasko kegyelmet adna a munkácsi lövöldözőknek


Az ukrán „Radikális Párt” vezetője, Oleg Ljasko amnesztiát adna a munkácsi fegyveres konfliktus jobb szektoros (PSZ) elkövetőinek. A parlamenti képviselő állítása szerint, hogy békés úton rendeződjön a kárpátaljai helyzet párttársaival Andrij Lozovijjel, Viktor Vovkkal és Igor Moszijcsukkal közösen törvénytervezetet regisztrált be a parlamentbe, melyben kegyelmet adna a még mindig bujkáló munkácsi lövöldözőknek.

Ljasko megjegyzi, hogy a munkácsi fegyveres konfliktus ügyében felállított ideiglenes parlamenti vizsgálóbizottság nem tagadja, hogy a vérontással gyanúsított PSZ-es zászlóalj önkéntes katonái, korábban a kelet-ukrajnai fronton harcoltak az orosz megszállók ellen.
Javaslatát azzal magyarázza a radikális politikus, hogy a Legfelső Tanács tavaly megszavazta az államfő által beterjesztett törvényt, mely amnesztiát ad azoknak az oroszbarát szakadároknak, akik önként leteszik a fegyvert.

Ha Putyin terroristái kegyelmet kaphatnak, akkor ugyanezekkel a feltételekkel miért ne lehetne amnesztiát adni a Jobb Szektor katonáinak, akik vérüket adták a hazáért„ – hangsúlyozta Oleg Ljasko.

A politikus szerint ez lenne az igazságos és a helyes döntés ebben a kérdésben, ezért arra utasította a Legfelső Tanács elnökét, hogy rendkívüli ülést hívjon össze a kérdés megvitatására.


[poll id=”17″]