Már az ellenőrző pontokon is osztogatnak behívókat!


Kárpátalján egy nap leforgása alatt 88 behívót kézbesítettek a rendőri ellenőrző pontokon (blokposzt) – olvasható a Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztály tegnapi közleményében.

Ukrajna más régióhoz hasonlóan vidékünkön is új módszert alkalmaznak a mozgósítás hatékonyságának növelésére. A hadkiegészítők emberei a közlekedésrendészet (DAI) közreműködésével a rendőrposztokon „vadásznak” a hadköteles ukrán állampolgárokra.
A 88 povesztkát mai nap során a munkácsi és az alsóvereckei (Nizsnyi Vorota) DAI poszton osztottak ki. A behívókat hadkiegészítő parancsnokság emberei állítják ki, a rendőrök csupán megállítják a járművet és ügyelnek a törvények betartására.

Úgy döntöttünk lehetőségeinkhez mérten segítjük a hadkiegészítők mobilizációs munkáját – kommentálta a módszert az új Szerhij Knyazev ezredes, Kárpátalja új megyei rendőrparancsnoka. – Az akció első napján, két helyszínen 88 behívót kézbesítettünk, mindazoknak, akik a mozgósítás hatálya alá esnek. Holott eddig a július 19-e óta tartó hatodik hullámban mindössze 120 povesztkát tudtak átadni. Remélhetően ezt követően az önként jelenezők száma is megnő…

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk részleges mobilizáció előző ötödik hullámában a Kijev által előirányzott létszám 44 százalékát tudták csak teljesíteni, a mostani hatodikban eddig 10 százaléknál járnak.


[poll id=”17″]