Hoverla: két meccs, két pont


Az Ungvári Hoverla 1–1-es döntetlent játszott a vendég Vorszkla Poltavával az ukrán élvonalbeli bajnokság 2. fordulójának szombati játéknapján. A hazaiak ugyanazzal a kerettel kezdték a találkozót, mint egy hete, amikor bravúrosnak mondható 1–1-es döntetlent értek el a Európa Liga-döntős Dnyipró ellen.

Az összeállítás: Rugyko – Luhtanov, Jagodinskis, Ljulka, Curikov, – Csumak (Kuzik 59. p), Hlobasz, Szavcsenko, Gemega (Rjasko 78. p), – Hoblenko (Polehenyko 32. p), Hudobjak. Az előző fordulóval ellentétben, most a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, és a 21. percben vezetéshez is jutottak Kovpak góljával (0–1).
A második játékrészre aztán összeszedték magukat az Ung-partiak, egymás után dolgozták ki a veszélyes helyzeteket, és tartották folyamatosan nyomás alatt a vendégek kapuját. Ennek eredménye pedig az lett, hogy a 73. percben Hlobasz megszerezte az egyenlítést csapatának. A hátralévő majd 20 percben már nem esett több gól. Így a Hoverla két meccsen, két pontot szerzett ráadásul két olyan együttestől, mely az Európa Liga idei kiírásában is szerepel.

A következő fordulóban augusztus 1-én, szombaton a Hoverla idegenben a lembergi arénában a Sahtar ellen lép pályára.
A 2. forduló eddigi eredményei: Voliny Luck–Sahtar 1–4, Hoverla–Poltava 1–1, Kárpáti–Sztal Dnyeprodzerzsinszk 1–0, Dinamo Kijev–Olimpik Doneck 2–0, Zorja Luhanszk–Metaliszt 0–0. Ma játszák: Dnyipro–Csornomorec, Olekszandrija–Zaporizzsja.


[poll id=”18″]