Formálódik a roma felderítő osztag


Tegnap Ungváron négy roma férfi jelentkezett önkéntes katonai szolgálatra – jelentette Mikola Zsuravljov, az Ungvári Egyesített Hadkiegészítő Parancsnokság vezetője.
Az információból kiderül, hogy hárman hajlandóak azonnal bevonulni, a negyedik még gondolkodási időt kért. Egyikük sem rendelkezik ukrán személyigazolvánnyal, így a migrációs szolgálat gyorsított eljárásban kiállítja számukra az okmányokat.

Az ungvári parancsnok korábban a gazeta.ua hírportálnak úgy nyilatkozott, elkezdik a romák aktív mozgósítását az ukrán hadseregbe.
A cigányok lopnak, csalnak, nem dolgoznak viszont a segélyekért sorba állnak. Az állam az elmúlt években a szociális juttatások köztük a gyermektámogatás révén hrivnya milliárdokkal támogatta a romákat. Itt az ideje, hogy viszonozzák ezt, ha másképp nem megy, meg kell vonni tőlük minden juttatást. Csak azok kapjanak segély, akik hajlandóak megvédeni Ukrajnát. A romákból remek felderítő lenne, nincs is náluk jobb ember erre a posztra, mivel meg van hozzá az eszük és a ravaszságuk is” – mondta Zsuravljov.