Nyolc embercsempész bukott le Szabolcsban


Nyolc embercsempész ellen kezdeményezett vádemelést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság; a komorói, tiszaszentmártoni és tuzséri lakosok külföldieknek nyújtottak segítséget az illegális határátlépéshez.

A nyírségi rendőrségi sajtóreferens, Fedor Rita százados elmondta: a társaság úgy bukott le, hogy hétfőn a záhonyi határrendészeti kirendeltség hőkamera-kezelője a magyar-ukrán határ közelében egy több emberből álló csoportot vett észre, amely a Tisza gátján gyalogolt Zsurk felé.

A helyszínre küldött járőrök megtalálták a nyomokat, amelyek egy zsurki ingatlanra vezettek, ott a nyolc embercsempész tizenegy afgán állampolgárt bújtatott el.

A nyomozás során kiderült, hogy a 31 év és 56 év közötti férfiakból, valamint két fiatalkorú elkövetőből álló embercsempész bűnszervezet több alkalommal nyújtott segítséget külföldiek illegális határátlépéséhez. A Magyarország területére bejuttatott migránsoknak egyikük zsurki ingatlanán biztosítottak átmeneti szállást, amíg onnan továbbvitték őket a nyugati országrészbe.

mti