Teljes harckészültség van a DNR és LNR területén


A DNR és LNR minden katonai egységét teljes harckészültségbe helyeztek – írja a Zvezda TV.

Erről a Zvezda egyik forrása nyilatkozott. Azt is elárulta, hogy minden egyes szabadságon lévő katonát visszarendeltek az egységéhez. Donyeck és Luganszk vállalatait arról figyelmeztették, hogy légi csapások várhatóak. A teljes harckészültséget azért rendelték el, mert a felderítők szerint az ukrán katonák támadásba fognak lendülni.

Denisz Pusilin, a kontaktcsoport donyecki képviselője augusztus 12-én azt nyilatkozta, hogy a harcok bármikor kialakulhatnak. Állítása szerint amikor napi 150-180-szor kezdenek lőni az ukránok, akkor teljes mérvű harcok fognak kialakulni. A békeidő alatt naponta 30-szor lőtték őket, de az utóbbi időben ez a szám 60 és 80-ra nőtt.

Rosztiszlav Iscsenko orosz szakértő szerint a teljes mérvű donbásszi harcok már csak napok kérdése. „Előbb vagy utóbb igazi harcok fognak kialakulni, mivel másképp lehetetlen megoldani ezt a konfliktust. Mindkét fél erre készül. Néhány szakértő szerint a háború októberben fog megkezdődni, de én úgy gondolom, hogy korábban. Valamikor augusztus végén és szeptember elején” – mondta Iscsenko.