Szíven lőtték az elhunyt gárdistát


Mégsem a felrobbanó gránát repeszei, hanem golyó végzett azzal a 25 éves nemzeti gárdistával, aki a parlamentnél hétfőn történt összetűzés során lelte halálát.
Ezt a belügyminiszter egyik tanácsadója, Ivan Varcsenko közölte. A kötelező sorkatonai szolgálatát teljesítő fiatalembert a szívén érte a halálos golyóütés. A tanácsadó azt mondta, több lövést is leadtak a tüntetők táborából, de egyéb részleteket nem kívánt mondani.
Hivatalos közlés szerint 141 rendfenntartó sérült meg a Kijevben kitört zavargásban. Néhány egyenruhás állapota kritikus, az orvosok küzdenek az életükért.
A rendőrség 18 demonstrálót előzetes letartóztatásba helyezett, köztük a gránátot dobó Igor Humenyukot, aki a szélsőséges Szvobodához köthető Szics önkéntes alakulat tagja. Tíz demonstrálót elengedtek. A véres kijevi történések miatt folyik a nyomozás.
Az ország elnöke és miniszterelnöke is mélységesen elítélte a radikális tüntetők fellépését. Arszenyij Jacenyuk életfogytiglanit javasolt a fiatal gárdistával végző illetőnek.

Videó, amint bedobják a gránátot: