Orbán Viktor szerint Európának le kellene zárni a határait


A miniszterelnök az osztrák tévének adott interjúban úgy vélte: Ausztriának és Németországnak pedig világosan ki kellene jelentenie, hogy több menekültet nem fogad be.

Orbán Viktor a határzárak létesítését szorgalmazta az osztrák közszolgálati televíziónak (ORF) adott interjújában vasárnap este.

A miniszterelnök úgy vélte, hogy le kellene zárni Európa határait, egyúttal Németországnak és Ausztriának világosan ki kellene jelentenie, hogy több menekültet nem fogad be. Orbán Viktor a Zeit im Bild című hírműsorban elmondta, attól tart, hogy máskülönben “több millió” menekült fog Európába érkezni. Az előírások szerint az uniós határt érvényes papírok nélkül nem lehet átlépni, ezek ellenére Ausztria akadálytalanul átengedte a migránsokat, akiknek a nagy része gazdasági bevándorló – mondta Orbán Viktor és hangsúlyozta: Magyarország rendelkezik azzal a pénzügyi és rendőri erővel, hogy minden menedékkérőt ellásson és szállást biztosítson számukra. A probléma nem nálunk van – mondta a miniszterelnök és rámutatott: a bevándorlók nem menedéket akarnak találni, hanem Németországban akarnak menekültek lenni.

mti