Jaros üzent: országos méretű „Munkács” jöhet


Fegyveres felkeléssel próbálja zsarolni a kijevi vezetést Dmitro Jaros, a Jobb Szektor vezetője. A radikális félkatonai képződmény első embere azt követően fogalmazta meg fenyegetését, hogy egyik aktivistájukat, szárnyuk odesszai irányítóját letartóztatta rendőrség.

Jaros a Facebook-on megjelent üzenetében mozgósításra ösztökéli sajátjait, arra kéri őket, legyenek készültségben, merjenek polgári engedetlenséghez folyamodni, s egyúttal fegyveres ellenállásra buzdít.
A regnáló hatalmat azzal vádolja, hogy mióta átvették az ország vezetését, azóta ellenforradalmat csinálnak és Moszkva kezére játszanak. Jaros szerint elég volt ebből, és elérkezettnek látja az időt, hogy „az ukrán nép nemzetállamot létesítsen”.

Felszólítja őket, hogy fejezzék be a „patrióták üldöztetését”, máskülönben menekülniük kényszerülnek, de elődjeiktől eltérően nekik nem sikerül majd elhagyniuk Ukrajnát.

Jaros úgy látja, egyre nehezebb megakadályozni az embereket a fegyveres felkeléstől, mert a nép türelme elfogyott. Egyúttal arra szólítja fel a Jobb Szektorhoz hasonló szervezeteket, félkatonai formációkat, radikális politikai pártokat, hogy fogjanak össze a hatalmi rezsim elkergetése céljából.