Ljasko: Porosenko a legnagyobb korrupt Ukrajnában


Oleg Ljasko, a Radikális Párt vezetője Petro Porosenkót, Ukrajna elnökét az ország legnagyobb bűnözőjének és legkorruptabb emberének nevezte – írja a TASZSZ.

Erről a parlament előtt nyilatkozott az újságíróknak, ahol abban a pillanatban kutatták át Igor Moszijcsuk, a Radikális párt letartóztatott képviselőjének autóját. „Porosenko átlépte a törvényt és rátaposott az Alkotmányra. Minden procedúrát megszegett. Jelenleg Porosenko az ország legfőbb bűnözője és legkorruptabb embere. Ő a korrupció fejese” – mondta Ljasko.

A szélsőséges párt vezetője bejelentette, készen áll az elnök elleni tanúvallomásra. „Porosenko a héten ötször kért, könyörgött és ajánlott pénzt, meg mindent a világon, hogy beleegyezzek az emberének kinevezésébe a Goszgeonedr vezetőjévé” – mondta a politikus. Szavai szerint az elnök azért akarta kinevezni ide az emberét, hogy visszaszerezze az olaj és gázügyi üzletét, amit az előző kormány vett el tőle. Ljasko szerint csakis neki köszönhető, hogy megakadályozták ezt a határozatot, de azóta üldözik.

Azt állítom, hogy a korrupció az elnöki kabinetből indult ki Porosenko pedig megparancsolta a képviselőink letartóztatását és megvételét. Ennek csakis az a célja, hogy elpusztítson, diszkreditáljon és megsemmisítse a csapatunkat” – mondta a politikus.

Ljasko szerint egy intim jellegű videót is fabrikáltak, csakhogy rossz színben tüntessék fel. „Nemrég egy szex-botrányos videó került az Internetre a részvételemmel. Azt állítom, hogy Porosenko személyesen az irodájában lévő számítógépén az ország legalább öt vezetőjének mutatta meg. Porosenko személyesen ad parancsokat kompromittálni, dikszkreditálni hazug anyagokat a politikai ellenfelei ellen” – mondta Ljasko.