Összefogtak a nevetleniek: útlezárással az útfelújításért (képek)


Kárpátalján tüntetők egy csoportja lezárta a Nevetlenfalu–Halmi nemzetközi ukrán–román határátkelőhöz vezető utat.

Hírportálok beszámolói szerint a Nagyszőlősi járási Nevetlenfalu lakói, nagyjából száz személy teljes útlezárással járó demonstrációt tart a Nevetlenfalu–Halmi ukrán–román határátkelőhöz vezető szakaszon. Az érintett útszakasz teljes körű rekonstrukcióját követelik a tüntetők.
A helyszínen tartózkodik és a demonstrálókkal tárgyal a Nagyszőlősi Járási Állami Közigazgatás elnöke, valamint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) járási vezetője.

„A Tiszaújlakot-Nevetlenfaluval összekötő 21 kilométeres útszakasz az Ukravtodor állami közútkezelő vállalat hatáskörébe tartozik, így sem a megye sem pedig a járás nem rendelhet el itt útfélújítást, ez az Ukravtodor kompetenciája. A közútkezelő felé már többször, személyese is jeleztem, hogy a szóban forgó szakasz – ahol 12 éve nem végeztek semmilye rekonstrukciós munkálatot – teljes körű útfelújításra szorul.. Az volt Ukravtodor válasza erre, hogy a munkálatokra 60 millió hrivnyára lenne szükség, ami nem áll a rendelkezésükre. Így teljes mértékben támogatom a helyiek követeléseit.

Azt javaslom hasonló demonstrációt tartsanak a közútkezelő kijevi székháza előtt, amihez én is csatlakozom majd” – kommentálta a történteket Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója.

Képek: Bocskor Dávid

Képek: Máté János