Foci: a Főnix szárnyra kapott


A Badalói Főnix és a Gáti Artosz jutott a Beregszászi járási kupa 2015-ös kiírásának döntőjébe. A hét végén a beregszászi Barátság Stadionban rendezett finálét végül a badalóiak diadalmaskodtak.

Nagy csatát hozott a 2000 néző előtt rendezett, fordulatos találkozó. Nagyszerűen kezdődött a mérkőzés gáti szempontból, hiszen Joszif Bundas révén már a 2. percben sikerült megszerezni a vezetést. Heé Béla csapat a gólt követően magához ragadta a kezdeményezést, ám a folytatásban fokozatosan kiegyenlítődtek az erőviszonyok a pályán. Ennek eredményeképp a 22. percben Roman Ohar góljával egyenlíteni tudtak a badalóiak, a 37. percben Makszim Pecserszkij találatával pedig a vezetést is megszerezte Sznopcsák Tamás legénysége. Ám még a szünet előtt a 45. percben egyenlített a Gári Artosz, Pavlo Bidzilja volt a gólszerző, 2–2-vel mentek pihenni a csapatok.

A második félidő elején a badalóiak domináltak, jóval többet birtokolták a labdát, több helyzetet dolgoztak ki és pontosabban játszottak. Az 56. percben ennek meg is lett az eredménye a Főnix Széles László góljával ismét vezetéshez jutott. A gátiak mindent megtett az egyenlítés érdekében, akik tíz perccel a vége előtt tizenegyeshez jutottak. Ám Mihajlo Kalij büntetője kipattan a kapufáról. Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, így a meccset 3–2-re a Badalói Főnix nagy csatában nyerte meg. Így tavalyi év után idén ismét elhódították a Bereregszászi járási Kupát. Megállapíthatjuk, hogy megérdemelten emelhették magasba a trófeát.