Fegyverarzenál az egyetemi lövöldöző lakásán

Valóságos fegyverarzenált találtak a rendőrök annak a férfinak a lakásán, aki csütörtökön több embert megölt, illetve megsebesített az Oregon állambeli Roseburgben lévő főiskolán.

Chris Harper Mercer (26 éves) legkevesebb 9 embert megölt, többeket pedig megsebesített, mielőtt végeztek volna vele.

A mészárlást túlélő egyik diáklány, Stacy Boylan apja a CNN-nek elmondta, hogy az elkövető egyenként kérdezte meg az általa elfoglalt tanteremben az emberektől, hogy milyen vallásúak. „Keresztény vagy? Ha keresztény vagy, akkor állj fel. Jól van. Mert ha keresztény vagy, akkor alig egy másodperc múlva meg fogod látni Istent” – idézte Boylan az elkövetőt, aki ilyen kérdések után egyenként lőtte le az embereket. Boylan sebesült lánya halottnak tettette magát, úgy sikerült túlélnie a mészárlást.

Lapértesülések szerint Harper Mercer internetes bejegyzéseiben megvetését fejezte ki az intézményes vallással szemben, és az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) terrorszervezet szimpatizánsának mutatkozott. Emellett foglalkoztatták a fegyveres tömeggyilkosságok és egyebek közt rokonszenvét fejezte ki Vester Flanagan iránt, aki augusztus végén élő adásban agyonlőtt két évést és a gyilkosságról maga is felvételt készített.

mti